30 Days Challenge · Ikemen · Uncategorized

30 Days Blog Challenge | Day 23 – Give Pictures of Five Guys Who Are Famous Who You Find Attractive

Oh. My. God. I had a lot of celebrity crush!!! But well, if it’s only five then… So there they are! I got Rupert Grint at number one because he’s been my crush since I was 12 or 13 I guess. I remember that was because I watched Harry Potter. Number two I got Matthew… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 23 – Give Pictures of Five Guys Who Are Famous Who You Find Attractive

30 Days Challenge · Kerja · Orang Tua

30 Days Blog Challenge | Day 22 – How I Have Changed In The Past Two Years

I realized I don’t have a rich of vocabulary wkwk. Let’s just speak Bahasa Indonesia then. Bagaimana saya berubah di dua tahun terakhir. Jadi kalau diruntut itu dua tahun terakhir kan pas 2016 ya, itu pas banget aku baru dapat kerjaan yang settled dan awal mula ke proyek juga. Sebenarnya sih, sepertinya gak ada yang… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 22 – How I Have Changed In The Past Two Years

30 Days Challenge · drama

30 Days Blog Challenge | Day 21 – My Favorite Shows

Ahem. Honestly, I don’t have so much time to watch TV. So, I don’t know about any shows… If I could only pick one of my fav Korean Drama, I would have… wait, not just one. Here are the list of my fav Korean Dramas : Chicago Typewriter (2017) It’s Okay, That’s Love (2014) Weightlifting… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 21 – My Favorite Shows

30 Days Challenge · Uncategorized

30 Days Blog Challenge | Day 20 – How Important I Think Education Is

Penting. Sepenting rumput yang menjadi produsen dalam rantai makanan. Kalau tidak ada, rusak sudah struktur tersebut. Sama seperti edukasi. Kalau tidak ada edukasi, lalu apakah kita mampu berdiri sendiri di kehidupan? Kalau tidak ada edukasi, akankah ada teknologi semaju sekarang? Edukasi itu kebutuhan. Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 20 – How Important I Think Education Is

30 Days Challenge · Orang Tua · Uncategorized

30 Days Blog Challenge | Day 19 – Disrespecting My Parents

Wah! Lama sekali tak lanjut tulis 30 Days Blog Challenge. Nah, ini adalah kelanjutannya di satu tahun berikutnya selepas post terakhir di blog ini. Mengenai tema kali ini yang menyangkut orang tua, jujur saja saya sedih. Saya bukan anak yang baik-baik, tapi juga bukan anak yang buruk. Saya sayang dengan orang tua saya, tapi mungkin… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 19 – Disrespecting My Parents

30 Days Challenge · Uncategorized

30 Days Blog Challenge | Day 18 – My Belief

Ooooh I got so many beliefs. But here I only mention 10 out of it. My belief in God will never change. Tiada Tuhan selain Allah SWT dan Muhammad SAW adalah utusan Allah SWT. Saya percaya karma itu ada. Saya percaya bahwa setiap orang yang hadir dalam hidup kita pasti punya makna, walaupun hanya sejumput. Kerja… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 18 – My Belief

30 Days Challenge · Galileo Galilei · Japan · Kerja

30 Days Blog Challenge | Day 17 – My Highs And Lows This Past Year

Singkat cerita. Tahun lalu itu sangat amat berkesan sekali. Banyak suka duka sih memang. Sebut salah satu saja ya, dan tidak usah panjang cerita haha. Salah satu yang paling berkesan tahun lalu adalah saat saya bisa pergi ke Jepang untuk jalan-jalan sekaligus menonton konser. Selama periode itu saya bisa dipastikan sangat amat mencintai Jepang dan… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 17 – My Highs And Lows This Past Year

30 Days Challenge · Music

30 Days Blog Challenge | Day 16 – My Views on Mainstream Music

Hahahaha! So here comes this topic. Mainstream music denotes music that is familiar and unthreatening to the masses, as for example popular music, pop music, middle of the road music, or soft rock; but it should be noted that older generations often dislike the mainstream taste of the youth, and may not agree as to… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 16 – My Views on Mainstream Music

30 Days Challenge · Uncategorized

30 Days Blog Challenge | Day 15 – My Fav. Tumblrs

Uh… I don’t do Tumblr, so… maybe Twitter or Instagram? Di Instagram saya suka lihat akun: GalileoGalileiPhoto HeyBiblee Skawngur Hitoshi_Sakou Kalau di Twitter, saya suka lihat akun: Antara News 9gag DW Indonesia Apalagi ya? Sebetulnya kalau Twitter itu cuma tempat share gambar hahaha! Dan Instagram itu tempat lihat-lihat referensi drama/film… Jadi, ya gak terlalu berpatok… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 15 – My Fav. Tumblrs

30 Days Challenge · Galileo Galilei · Japan

30 Days Blog Challenge | Day 14 – My Earliest Memory

Yang tak terlupakan dan yang tak akan tergantikan: melihat Yuuki, Hitoshi, Kazuki dari jarak dekat sekali… Kenangan di Jepang itu sungguh banyak! Sudah terurai di postingan sebelumnya. Mungkin yang baca juga jadi bosan.  Beberapa hari belakangan saya juga sedang berkomunikasi dengan teman dari Jepang. Dan saya rasa dia sangat baik sekali… yah walaupun umurnya seingat… Continue reading 30 Days Blog Challenge | Day 14 – My Earliest Memory